Su ve Sağlığımız
Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için günde en az 8 bardak sağlıklı su içmemizi önermektedir. Su içmek için ağzın kurumasını beklemek kronik susuzluk işaretidir.
Yorgunluk, aşırı hassasiyet, sinirlilik, endişe ve depresyon halleri vücudun daha çok suya ihtiyacı olduğunu gösterir. Spor ya da ağır işler yapıldığında su ihtiyacı daha da artar.
Öte yandan astımatik allerjiler, gastrit, yüksek kan basıncı, yüksek kolestrol, kronik diyabet, anjin ve daha pek çok hastalığın sebebi yeterli su tüketilmemesidir.
Hiç bir içecek suyun yerini tutmayıp, su ihtiyacını daha çok artırır. Saf su vücud tarafından çok kolay emilir. Suya eklenen her şey emilim sürecini uzatır. Çay, kahve, kokalı içecekler aslında dehidrasyona yol açıp susuzluk hissini gidermezler. Bu içecekler su içermelerine rağmen su ihtiyacını daha da arttırırlar.
Kanımızın % 82'si sudur. Bu oran % 2 azalırsa vücut performansı % 20 azalır. Kanımızın akıcılığı yavaşlarsa kalbimiz daha hızlı çalışır ve bu durum hipertansiyona yol açar. Beynimize yeterli kan gelmezse dikkat dağılır. Kalp ve beyin krizlerini önlemenin en iyi yolu bol su içmektir.
Böbrek taşı oluşumunun en önemli sebebi az su içmektir. Böbrek fonksiyonlarının bozulması karaciğerin yükünü arttırır. Bu durum yağların enerjiye dönüşümünü yavaşlatır ve vücutta selülitler oluşur.
İnsan ölümlerinde 4 önemli hastalıktan söz edilmektedir. Bu hastalıkları önlemenin yolu bol su içmektir.
Obezite (Şişmanlık)
Diabet (Şeker hastalığı)
Hipertansiyon (Yüksek tansiyon)
Kolestrol ( Kan yağı bozukluğu)